StaalWol

Het duo ‘StaalWol’  is voortgekomen uit de, in 2009 begonnen samenwerking van Gerry Wolthof en Alex Staal. Samen met anderen spelen zij in de Veendammer Progressieve Rock-formatie ‘Resession’ en ‘Quiet Desperation’, een Pink Floyd-tributeband.

Het idee iets in een 2-mans formatie te gaan doen, ontstond toen Gerry en Alex, na afloop van de repetities van deze bands, ‘voor de gein wel eens wat samen gingen spelen, jammen ’ en dit zo goed beviel van beide kanten dat werd besloten om het samen spelen serieus aan te pakken en mee verder te gaan, temeer omdat de muzikale voorkeur/smaak van beide heren vele raakvlakken kent.

Gerry Wolthof neemt de leadzang, evenals zo nu en dan een gitaarpartij voor zijn rekening, Alex Staal bespeelt de piano, incidenteel toetsen en/of de basgitaar, en voegt een spaarzame 2e stem toe.

‘StaalWol’ brengt muziek uit –grofweg- de periode tussen 1965-1990, van Stealer's Wheel tot The Eagles, van Simon and Garfunkel tot Pink Floyd, en uiteraard is dit tweetal ook bezig met eigen werk.