StaalWol

Het muzikale duo ‘StaalWol’ (de naam is ontleend aan de samentrekking van ‘Staal’ en ‘Wolthof’, in combinatie met de alom bekende schuursponzen uit vervlogen tijden) is voortgekomen uit de, in 2009 begonnen samenwerking van Gerry Wolthof en Alex Staal. Samen met anderen spelen zij in de Veendammer Progressieve Rock-formatie ‘Resession’ en ‘Quiet Desperation’, een Pink Floyd-tributeband.

Het idee iets in een 2-mans formatie te gaan doen, ontstond toen Gerry en Alex, na afloop van de repetities van deze bands, ‘voor de gein wel eens wat samen gingen spelen, jammen ’ en dit zo goed beviel van beide kanten dat werd besloten om het samen spelen serieus aan te pakken en mee verder te gaan, temeer omdat de muzikale voorkeur/smaak van beide heren vele raakvlakken kent.

Gerry Wolthof neemt de leadzang, evenals zo nu en dan een gitaarpartij voor zijn rekening, Alex Staal bespeelt de piano, incidenteel toetsen en/of de basgitaar, en voegt een spaarzame 2e stem toe.

‘StaalWol’ brengt muziek uit –grofweg- de periode tussen 1965-1990, van Procol Harum tot The Eagles, van Simon and Garfunkel tot Colin Blunstone, en uiteraard is dit tweetal ook bezig met eigen werk.

 

 

Single Gerrry Wolthof

U kunt de CD single "As Mie De Schounen Binnen Versleten" van Gerry hier downloaden